fbpx

Akupunktura in Tobiar

Akupunktur in Tobiar

Akupunktura izvira iz stare kitajske medicine, hkrati pa je tudi pomemben del sodobne kitajske medicine. Velja za enega najstarejših načinov zdravljenja, postopek akupunkture je starejši od pet tisoč let.

Anekdota pravi, da je nastanek akupunkture povezan z anekdoto o vojaku, ki je bil ranjen s puščico. Po njeni odstranitvi naj bi se rana zacelila, puščica pa naj bi pozdravila še kronično bolezen, za katero je bolehal.

Konec 16. stoletja so jo po raznih pričevanjih v Evropo prinesli jezuiti.

Obstajata dve vrsti akupunkture; ena je klasična akupunktura, ki naj bi bila po kitajskem izročilu zaključen sistem.

Po drugi strani pa internetna tehnologija prinaša nove in nove načine akupunkture. 

Beseda akupunktura izhaja iz besede akus kar pomeni igla in presura, kar pomeni pritisk. Se pravi gre za metodo zdravljenja z iglami za razliko od akupresure, kjer gre za pritisk akupunkturne točke.

Metoda akupunktura je v Sloveniji priznana tudi s strani uradne klasične medicine. Priznava jo tudi WHO (Svetovna Zdravstvena organizacija).

Akupunktura ne pomaga pri klasičnih psihozah pod kar spadajo bipolarna motnja, shizofrenija, težka klinična depresija. 

Pomaga pa pri: glavobolih, alergijah, nespečnosti, kroničnih bolečinah v sklepih, hrbtenici ,..

Eno izmed večjih področij delovanja so prav bolečine, pa tudi alergije.

Naj povemo, da je pri akupunkturi potrebna previdnost pri izbiri akupunkturologa, namreč velikokrat lahko naletimo na kvazi zdravilce.

Akupunktura je medicinska storitev in je zanjo namreč potrebno dovoljenje Zdravniške zbornice oziroma Ministrstva za zdravje.

Zdravljenje z akupunkturo temelji na dopolnjujočih se silah jing – jang. Z zbadanjem igel terapevt ponovno vzpostavi pretok vitalne energije či. Po kitajskem izročilu smo le ob pretoku energije či zdravi in polni energije. Obstaja 670 točk, ki so razporejene po meridianih, zraven njih pa obstaja še 1500 simptomatičnih točk, ki so zunaj meridianov.

Akupunktura je lahko v pomoč tudi pri bolečinah v karpalnem kanalu v kombinaciji s terapevtskim pripomočkom Tobiar.

Akcija!
62,97 Z vključenim DDV

MASAŽNA NAPRAVA ZA LAJŠANJE BOLEČIN V ZAPESTJU Brez bolečin - kjerkoli in kadarkoli 

Tobiar je naprava, namenjena preventivni uporabi, preprečevanju razvoja poškodb zaradi ponavljajočih se gibov. Je produkt, ki združuje ergonomsko obliko podlage za miško s prenosnim vibracijskim masažnim pripomočkom, ki se ga enostavno napolni z mikro USB kablom. Na zalogi - predvidena odprema: takoj - možen osebni prevzem in plačilo - dostava s Pošto Slovenije Možnosti plačila: - s kreditno oz. debetno kartico - z bančno transakcijo - ob prevzemu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja