fbpx

Stres – tihi ubijalec

Dandanes smo več ali manj vsi pod nekimi pritiski službe, družbe, načina življenja, kar nam povzroča nejevoljo in tudi stres. 

Kaj je sploh stres?

Uradna razlaga oziroma definicija stresa je, da je to normalen fiziološki odziv organizma na dražljaje iz okolja, ki motijo osebno ravnotežje. Gre za prirojen program telesnega prilagajanja novim okoliščinam in spremembam, ki jih doživimo kot ogrožajoče. Ali nas bo ta odziv varoval ali pa bo vir dodatnih težav, je odvisno od tega, kako stvarno je naše doživljanje zunanjih okoliščin.

Največji povzročitelj stresa so spremembe. Čeprav so to edina stalnica v naših življenjih, je večino ljudi tega groza in jim predstavlja stres. Še premalo pa se zavedamo, da je to tihi ubijalec, ki je posledično vzrok za marsikatero, tudi najhujšo, bolezen. 

V večini primerov je to vzorec, ki smo ga na nek način podedovali in se ga »naučili« že v otroštvu. Sploh če smo odraščali v okoliščinah, kjer je bil stres vsakdanjik, na primer so starši in družina veliko govorili o stresu in bili pod stresom. To se odraža na primer tudi v našem govoru: »Joj jaz sem pod takim stresom« ali pa »meni je vožnja v gužvi tako stresna«. Še premalo se zavedamo, kakšno moč imajo taki stavki, besede, ki kar nekako postanejo naše afirmacije, le te pa imajo svojo vibracijo. Več kot to govorimo, mislimo, doživljamo, bolj to živimo in na teh frekvencah vibriramo. S tem padamo mi in naše telo v neravnovesje, kar privede do rušenja in posledično do bolezni, bolečin, obolenj. 

Kaj storiti? 

Najprej je potrebno ozavestiti, kako in kolikokrat dnevno govorimo o in uporabljamo besedo stres. Začutimo, kako se ob tem počutimo. Ne prav dobro, a ne? Zato je, sploh v teh časih nujno potrebno delo na sebi, se začeti tega zavedati in konec koncev “prijeti bika za roge”. 

Obstaja veliko načinov kako premagati stres. Najprej je treba čustvo in besedo stres vreči iz našega vsakdanjika, za začetek tako, da se kontroliramo, kaj govorimo. Drug način je, da, ko začutimo, da postajamo nervozni (pod stresom) začnemo globoko dihati. Potem sledi, da počnemo nekaj, kar nas umirja oziroma sprošča. Naj si bo to, da si zavrtimo najljubšo pesem, da zaplešemo, gremo na jogo, v naravo, meditiramo, se zaderemo, kot tudi da gremo na kakšno sprostitveno masažo, ali pa se zmasiramo kar sami, doma, ob nežni glasbi. 

Ali ste vedeli, da pri tem lahko uporabite tudi masažni aparat Tobiar? Seveda ga lahko, celo priporočljivo je, saj deluje tudi na principu vibracij, ki na nas deluje tako pomirjujoče kot tudi protibolečinsko. ☺

69,97 Z vključenim DDV

MASAŽNA NAPRAVA ZA LAJŠANJE BOLEČIN V ZAPESTJU Brez bolečin - kjerkoli in kadarkoli 

Tobiar je naprava, namenjena preventivni uporabi, preprečevanju razvoja poškodb zaradi ponavljajočih se gibov. Je produkt, ki združuje ergonomsko obliko podlage za miško s prenosnim vibracijskim masažnim pripomočkom, ki se ga enostavno napolni z mikro USB kablom. Na zalogi - predvidena odprema: takoj - možen osebni prevzem in plačilo - dostava s Pošto Slovenije Možnosti plačila: - s kreditno oz. debetno kartico - z bančno transakcijo - ob prevzemu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja