fbpx

Kako se masirati pred spanjem

Kot sem že napisala v enem od prejšnjih blogov, zelo toplo priporočam masaže pred spanjem. Tokrat vam bom dala nekaj nasvetov kako se masirati. Vsekakor za masažo vratu in »pleč« lahko uporabite Tobiar masažni aparat za karpalni kanal. Če ga (še ) nimate pa si lahko masirate ročno sami. 

Najbolje je sicer da ležite, lahko masirate sede. Najprej naredite nekaj globokih vdihov skozi nos in izdihov skozi usta, se umirite in umirite um. Poskusite »ne razmišljati«. Misli naj odplavajo mimo vas. Jaz priporočam 5 globokih vdihov in izdihov, seveda pa vi vedno delajte po lastnem občutku. Lahko si spustite kakšno sproščujočo glasbo, lahko prižgete izparilnik in uporabite eterična olja sivke, Palo santo (sveti les), mete ali melise. Ni pa nujno. Pomembno je,  da se poskusite pred masažo čim bolj sprostiti.

Intenzivnost naj bo nežna do srednje močna, ravnajte se po občutki. Vsekakor naj ne bo močna, saj govorimo o sprostitveni masaži. Masirajte z rahlimi krožnimi gibi od ramen, čez pleča navzgor preko vratu vse do zatilja. Gibi na vratu naj bodo od vretenc navzven, po 5 do 7 ponovitev na vsaki strani. 

Zmasirajte si tudi zatilje od sredine ( konec vratu ob glavi) zatilja ob »robu lobanje« skoraj do ušes. Zatrdelost tega predela glave je eden od povzročiteljev tako imeniovanih  tenzijskih glavobolov in tudi migren.

Nato začnite z masiranjem glave, prav tako s krožnimi gibi. Lahko je podobno umivanju glave, le da so gibi počasnejši in nežnejši. Ravno tako ponavljajte od 5 ponovitev dalje, po občutku. Nadaljujte z obrazom. Najprej masirajte čelo od predela med obrvni navzgor in navzven ob obrveh ( tretje oko ) pa vse do predela, ki mu po domače rečemo »sence«. Lahko po plasteh, lahko z vsemi prsti naenkrat celo čelo. Lahko zmasirate rudi nos. Nato nadaljujete z masažo ličnic od nosnic proti ušesom in masažo zaključite z masiranjem brade in čeljusti od sredine do ušes. 

Verjetno veste, da se stres, napetost, jeza odražajo tudi na obrazu. Na primer, ko smo jezni napenjamo čeljust in stiskamo zobe. Da sprostimo obrazne mišice se sprošča napetost v nas. Poleg tega pa sprostitvena masaža obraza gladi gube. Dve muhi na en mah ☺

Želim vam veliko užitkov ob masiranju in prijeten spanec ☺

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja