fbpx

6+5 VAJ ZA TELOVADBO NA DELOVNEM MESTU

Sreda je dan, ko se skupaj s Tobiar-jem razgibamo. Za vse, ki smo se v službi ali pa v korona času malce zasedeli. Včeraj smo pisali o meditaciji in danes bomo združili tisti pregovor: »Zdrav um v zdravem telesu.

»Dlje ko vzdržujemo mišično aktivnost, kardiovaskularni sistem ter prožnost vezi, bolj bomo vitalni in gibljivi. Najboljših vaj in vadb ni, kajti vse vaje in vsakršna vadba je dobra, le najti moramo sebi primerno vadbo glede psihofizičnega stanja ali pripravljenosti, « pravi osebna trenerka Vesna Žlogar, ki še dodaja:

Najpogostejši izgovor za nevadbo je, da nimamo časa. No, pa poglejmo, koliko časa nam vzamejo sledeče vaje :

Vaje lahko delamo kar  za pisalno mizo. Med samimi vajami na mizo položite Tobiar – terapevtski pripomoček in nanj položite roko ter razbremenite še zapestje, roko in vratne mišice ter se prepustite prijetnim vibracijam:

  1. Tenis žogico položimo med kolena in stiskamo kolena – 4 krat po 30 ponovitev.
  2. Stisnemo zadnjične mišice in zadržimo sekundo ali dve in spustimo, prav tako 4 krat po 30 ponovitev.
  3. Stisnemo trebušne mišice, zadržimo sekundo, dve in spustimo – 3 krat po 20 ponovitev.
  4. Stisnemo stegenske mišice in spustimo 4 krat po 30 ponovitev.

5.  Med čakanjem v vrsti na blagajni ali v banki lahko počnemo naslednjo vajo. Stisnemo trebušne mišice, na način,  kot bi želeli iti na veliko potrebo in zarotiramo medenico naprej, s tem sprostimo križni predel hrbtenice. Vajo ponavljamo dokler ne pridemo na vrsto. 

6. Po stopnicah navzgor vedno stopimo s peto naprej in stisnemo zadnjične mišice. Ko se igramo z otrokom ali pospravljamo stanovanje, se ne sklanjamo, pač pa počepnemo, vsa teža je v petah, zadnjico potisnemo nazaj in ko se dvigamo, preden vstanemo, stisnemo zadnjične mišice.

Zdaj, ko smo stisnili mišice spodnjega dela in trebuha pa se posvetimo še nekaj preprostim vajam za zapestje:

  1. Dlani držimo na ravni površini, najbolje na mizi. Dvignemo prvi prst in ga nato počasi spustimo. Ostali prsti ostajajo sproščeni in spuščeni. Vajo ponovimo z vsakim prstom vsake roke posebej.
  2. Naslednja vaja je čisto preprosta. Predstavljajte si, da ste si pravkar umili dlani. Vse kar počnete je, da jih dve minuti otresate, kot bi jih želeli čim prej osušiti.
  3. Še zadnja od vaj s katerimi bomo danes razgibali zapestje. Imenuje se mačji kremplji. Roki iztegnemo naprej, prste rahlo pokrčimo, kot bi spominjali na kremplje. Zadržimo nekaj sekund in nato prste iztegnemo. Z vajo lahko enostavno pogrejemo dlani, ko nas zazebe.
  4. Na mizo položimo še Tobiar in ga prižgemo ter nanj položimo roko – spet sprostimo zapestne mišice. 
  5. Na Tobiar položimo še drugo roko, ga prižgemo in sprostimo še mišice v zapestjih in mišice druge roke.

Tako, to so vaje, ki smo jih pripravili za vas za danes. Naslednjo sredo ob istem času – 14:30 lahko na naši spletni strani www.tobiar.com in na naši Facebook strani pričakujete paket novih, učinkovitih vaj. Pazite nase in veliko zdravja. Se beremo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja